ОЦІНКА ОПТИМІЗАЦІЙНИХ ПАРАМЕТРІВ РЕСУРСНОЇ БАЗИ БАНКІВ УКРАЇНИ - Аврамчук , Лідія; Кармазіна , Діана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Для того, щоб оптимізувати ресурсну базу банків України варто застосовувати параметри, які об’єднують між собою у такі групи: маркетингові параметри та параметри адміністративного впливу. Зазначимо, що до першої групи відносяться в основному параметри зовнішнього впливу у формі закріплення абсолютних або відносних параметрів роботи банківської установи, дотримання яких являються обов’язковими для банку. Варто зауважити, що всі нормативи обов’язкових резервів є директивним інструментом до комерційних банків, натомість результати проведення стрес-тестування являються інструментом селективної дії, які стосуються окремого банку та включають в себе рекомендації відносно параметрів окремих елементів ресурсів банків [1].