ІНСТИТУЦІЙНІ ВИКЛИКИ ДЛЯ СИСТЕМИ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ В ОСОБЛИВИХ РЕЖИМАХ АДМІНСТРУВАННЯ - Черниш , Василь; Баштанник , Віталій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Стратегічні засади реформування державного управління на даний час визначені нормативними актами Кабінету Міністрів України, і зрозуміло, у контексті суб’єктності управління переважно стосуються системи виконавчої влади. Разом з тим, інституціональні виклики вимагають комплексного підходу до формування основ трансформаційних процесів в системі публічної влади, розробки нових підходів до розвитку національної моделі державотворення. Запровадження правового режиму воєнного стану встановило особливий порядок діяльності органів управління в Україні, обумовлений специфікою діяльності територіальних органів управління, розробкою і затвердженням сучасних короткострокових стратегій реформування в системі державного управління. За таких умов важливим завданням науки державного управління виступає напрацювання універсального алгоритму реформування державного управління і формування національної стратегії реформ на довгостроковий період в умовах повоєнного відновлення України.