ПРИНЦИПИ ВІДБОРУ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗБЕРІГАЧІВ І РЕЗЕРВАНТІВ МАТЕРІАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ ДЕРЖАВНОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ - Чечель , Олег (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Нещодавно проголосований Верховною Радою проект Закону України «Про державні резерви» [1] відображає наміри влади упорядкувати чинне законодавство з метою покращення управління державними матеріальними резервами і забезпечення більшої прозорості, звітності та відповідальності у вказаному процесі. Зазначений законопроект ініційований Кабінетом Міністрів України [2] і ставить на меті забезпечення реформування діючої та створення в Україні нової сучасної системи державного резервування матеріальних цінностей, яка б базувалася на гнучких, прозорих і контрольованих підходах. Закон визначає державну політику щодо моніторингу існуючих цінностей держрезерву, а також встановлює поняття резервування та процедури вибору зберігачів. Правовий акт пропонує механізми для підвищення відповідальності у питаннях накопичення, зберігання та використання резервів [3].