«СПРАВА ПРО ПАТОКУ» - ПЕРШИЙ РЕЗОНАНСНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ЗЛОЧИН В ДЕОКУПОВАНОМУ ХАРКОВІ (1943 Р.) - Ярмиш , Олександр; Греченко , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Як вважають сучасні історики, місто Харків було повністю звільнено від німецько-нацистської окупації 29 серпня 1943 р.. а не 23 серпня, як це відзначають зараз офіційно [1]. Харків в результаті війни виявився одним з найбільш зруйнованих міст в Європі. Було знищено півтора мільйона квадратних метрів тільки житла [2]. На 1 травня 1941 р. населення міста складало 901 000 осіб, після звільнення ( за різними оцінками) від 150 до 220 тис.осіб. [3].