ПОКАЗНИКИ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ ЕРИТРОЦИТІВ ЩУРІВ ЗА УМОВ АДЕНІН-ІНДУКОВАНОЇ НЕФРОПАТІЇ - Коломійчук , Тетяна; Павліченко , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Нефропатія як захворювання характеризується поєднанням різних патологічних процесів з ураженням ниркової тканини і канальців, що викликає зниження функціональної активності нирок. З огляду на дані про мультифакторність патогенезу, актуальним є дослідження різних експериментальних моделей нефропатій, що на патогенетичному рівні дозволяє виявляти різні ланки перебігу цього захворювання у людини і можливість пошуку нових перспективних лікувальних засобів, шляхів корекції різноманітних ускладнень, включаючи порушення обміну речовин [1, 2].