ВПЛИВ МІНЕРАЛЬНОГО ТА ОРГАНІЧНОГО ЖИВЛЕННЯ НА БІОМЕТРИЧНІ ПОКАЗНИКИ ТА ВРОЖАЙНІСТЬ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО ПРИ ВИКОРИСТАННІ МІКРОБНИХ ПРЕПАРАТІВ ТА РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ - Чугрій , Ганна; Вінюков , Олександр; Бондарева , Ольга; Скнипа , Надія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Досліджувалась ефективність мікробних препаратів та регуляторів росту при вирощуванні ячменю ярого на фоні мінерального та органічного живлення. На мінеральному фоні живлення найвищий показник продуктивності рослин ячменю ярого забезпечив варіант з інокуляцією насіння сумішшю препаратів Мікрогумін та Байкал – 3,6 т/га (прибавка склала 0,3 т/га або 9,1 % до контролю), при обробці посівів у фазі кущіння виділився варіант з використанням препарату Біоритм забезпечивши врожайність 3,3 т/га. На органічному фоні живлення найвища врожайність зерна була отримана при інокуляції насіння препаратом Мікрогумін та обприскуванні посівів препаратом Екостимул – 3,0 т/га (прибавка склала 0,5 т/га або 20,0 % до контролю).