СОТЕРІОЛОГІЯ У ТЕОЛОГІЧНИХ КОНЦЕПЦІЯХ КАРЛА БАРТА - Лавренюк , Василь (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Карл Барт (10 травня 1886 — 10 грудня 1968) — швейцарський теолог-реформатор. Барт найбільш відомий своїми коментарями до «Послання до римлян», своєю причетністю до Сповідувальної Церкви (рух у німецькому протестантизмі, що був спрямований проти спроб нацистського режиму взяти під контроль релігійну сферу), включаючи його авторство (за винятком однієї фрази) Барменської декларації 1934 року і особливо його незавершену багатотомну теологічну працю «Церковна догматика» (публікувалась між 1932 та 1967 роками). Вплив реформатора поширився далеко за межі академічної сфери до основної культури. В результаті, 20 квітня 1962 року Карла Барта було поміщено на обкладинку журналу Time.