ОСОБИСТІСТЬ: ПСИХОФІЗІОЛОГІЧНІ ТА БІОЛОГІЧНІ КОРЕЛЯТИ ТА ЇХ ПОТЕНЦІАЛ - Аршава , Ірина; Баратинська , Анастасія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
В теперішній час у психології особистості існує чимало підходів до пояснення особливостей поведінки людини. Протягом досить тривалого часу перевага надавалась поясненням, що базуються на урахуванні об’єктивних психофізіологічних та біологічних показників, проте зараз прийшло розуміння обмеженості цих пояснень, бо швидкий прогрес нейронаук обіцяє отримання унікальної інформації і для надійного прогнозування закономірностей функціонування особистості.