ЯКІСТЬ ЖИТТЯ ПАЦІЄНТІВ З ФАРМАКОРЕЗІСТЕНТНОЮ ЕПІЛЕПСІЄЮ - Музичук , Галина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
В Україні, за останніми даними, налічується близько 100 000 хворих на епілепсію. Епілепсія займає третє місце за поширеністю серед хвороб нервової системи. Середня захворюваність у світі епілепсією становить 50-70/100000 осіб, поширеність - 5-10/1000 осіб. Частота фармакорезистентної епілепсії у розвинутих країнах, що дотримуються сучасних стандартів лікування, досягає 30-40% від загальної кількості пацієнтів з епілепсією.