МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ВОД В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ - Стельмах , Валентина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Після 24 лютого 2022 року з початком повномасштабного вторгнення в Україні склалася критична ситуація з моніторингом якості вод, а найбільш складним став березень. Тоді 2 з 4 сучасних лабораторій Держводагентства призупинили проведення вимірювань на півночі, центрі та сході України. Більше половини пунктів моніторингу опинилися на території, доступ до якої відсутній або ускладнений. Моніторинг охоплював лише 35 % пунктів відбору проб [1].