ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ВЗАЄМОДІЇ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ТА ЙОГО ІНСТИТУТІВ З ДЕРЖАВОЮ ПРИ ФОРМУВАННІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ КУЛЬТУРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ (ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНИЙ АСПЕКТ) - Менська , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У Бременській декларації «Місто і культура: нові відповіді на проблеми культури» зазначено, що індивідуальна та колективна ініціатива громадян має важливе значення для інновацій й творчості в культурі, а також для сприяння культурному плюралізму. Колективна ініціатива здебільшого належить добровільним організаціям, які мають бути визнані важливими у виробленні політики. Тому органи державної влади повинні підтримувати добровільні організації та приймати виклик традиційним ідеям та уявленням про культуру, що такі організації неминуче представляють [1].