ПОДАТКОВІ ЗМІНИ ЩОДО СПРАВЛЯННЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ ПРИ ВВЕЗЕНІ АВТО НА ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ - Кміть , Віра; Приймак , Ірина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
В Україні з 24 лютого 2022 року, внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію країни, було введено воєнний стан. Таке рішення призвело до кардинальних змін у всіх сферах життя та економіки. Податкова система України, відповідно, також зазнала суттєвих змін, оскільки надзвичайно важливо аби в часі війни держава мала б змогу забезпечувати надходження податків до бюджетів. З цих міркувань кожен підприємець і громадянин намагається спрямовувати свою діяльність на допомогу країні у цей важкий час, створюючи своєрідний «внутрішній» захист від загарбника. Своєю чергою, Верховна Рада України прийняла низку важливих законів, які спрямовані на зменшення податкового навантаження і підтримку бізнесу та громадян у часи війни, а також забезпечення відновлення національної економіки після війни.