ОЦІНКА СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ РІЗНИХ СЕЛЕКЦІЙНИХ ЦЕНТРІВ ЗА РІВНЕМ ПРОДУКТИВНОСТІ - Вискуб , Роман; Вінюков , Олександр; Ващенко , Володимир; Бондарева , Ольга; Василенко , Таїсія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Дослідження сортів пшениці озимої м’якої різних селекційних установ у 2020-2022 рр. в мінливих умовах середовища виявили їх генетичний потенціал урожайності та екологічної пластичності. Найбільшу врожайність зерна забезпечив сорт Бургунка Інституту зрошуваного землеробства НААН - 7,6 т/га (+1,8 т/га або 31,0 % до стандарту). З сортів Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН найбільшу врожайність показав сорт Юзовська – 6,1 т/га.