ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНСТИТУТІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В КОНТЕКСТІ ПЕРЕХОДУ УКРАЇНИ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ КОНЦЕПТУ «СЕРВІСНОЇ ДЕРЖАВИ» - Сидоренко , Наталія; Наумик , Антон; Брагіна , Каріна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Наразі, сучасне українське суспільство перебуває у фазі активного розвитку, що пов’язано з процесами глобалізації, євроінтеграції та трансформаційним переходом до поступового впровадження концепту «сервісної держави». Зазначені процеси обумовлюють вплив на всі сфери життєдіяльності сучасного суспільства та держави, в тому числі: політичні, економічні та соціальні. Не останню роль відіграє й дія правового режиму воєнного стану, у зв’язку із військовою агресією російської федерації, що в свою чергу зумовлює мінливу внутрішньо- та зовнішньо-економічну діяльність держави.