МІЖНАРОДНІ ГАРАНТІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Гроза , Влада; Мерник , А. (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Сьогодні питання захисту прав людини є одним з найважливіших у світовій спільноті. Тому виникла необхідність створення певних юридичних засобів які забезпечать повну охорону прав і свобод, законних інтересів людини і громадянина та які обов’язково мають бути визначені нормами міжнародного права. Ідеться мова про міжнародні гарантії прав людини, вони є системою правових норм, закріплених в міжнародних договорах, пактах або деклараціях. Їх головна мета – це утвердження норм в галузі прав і свобод людини, які мають бути обов’язковими для виконання у кожному сучасному демократичному суспільстві.