ПРОФІЛЬ ЗРАДНИКА: АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ ВИМІР - Лисенко , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Дана публікація розглядає важливість видання адміністративно-правових норм окремими міністерствами та відомствами для врегулювання алгоритму дій та певних суперечностей під час розгляду стандартних кадрових процедур, особливо у воєнний час. Відомо, що не кожна відповідальна особа здатна чітко реагувати на швидко змінювані ситуації, особливо, якщо вони потребують власної суб’єктивної оцінки. В такому випадку, для знешкодження впливу хибного людського фактору важливо мати певний алгоритм кроків та дій у вигляді адміністративно-правових норм, що приймаються керівниками підрозділів, служб та міністерств. Дані норми можуть мати вигляд наказів, інструкцій або настанов. Їх основною привабливістю залишається можливість швидкого редагування та вдосконалення у випадках такої необхідності. Найбільш актуальним питанням, розглянутим в цій публікації, розкрито алгоритм викриття осіб націлених на підрив Національної безпеки України, шпигунів та зрадників. Для впровадження відповідних адміністративно-правових норм, інструкцій та рекомендацій, автором запропоновано низку ознак, що розкривають профіль вказаних осіб. Дана публікація, разом із запровадженням розкритих принципів призвана вдосконалити та упорядкувати процес викриття зловмисників української держави.