РОЗВИТОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Кравченко , Ірина; Смікал , Вікторія; Москаленко , Оксана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Сучасні суспільно-політичні та соціально-економічні чинники розвитку українського суспільства, як ніколи, вимагають формування критично мислячої людини. Основною умовою для успішної самореалізації учня як особистості, громадянина і професіонала освітньою реформою на засадах Концепції Нової української школи визначено десять ключових компетентностей, в основі яких лежить критичне мислення [4]. Отже, актуальність дослідження питань, пов’язаних з формуванням критичного мислення в учнів не викликає сумніву.