ПСИХОЕМОЦІЙНИЙ СТАН І ПОВЕДІНКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ У БОЙОВИХ УМОВАХ - Кернас , Андрій; Король , Олег (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Постійна загроза життю, здоров’ю, постійна зміна бойової обстановки, тривалі навантаження, які нерідко перевищують межі людських можливостей, втрата бойових товаришів, участь у жорстокому насильстві по відношенню до ворога мають величезний вплив на психіку учасників бойових дій.