ІННОВАЦІЇ З ПРОГНОЗУВАННЯ ЕНТОМОЛОГІЧНОГО СТАНУ ПОСІВІВ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР - Круть , Михайло (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Частина створених Науково-методичним центром «Захист рослин» інновацій розкривають можливості щодо вирішення низки широкопрофільних питань щодо розробки прогнозів ентомологічного стану посівів зернових культур: 1) прогнозування змін в агросфері на основі аналізу багаторічної бази даних гідротермічних умов та показників фітосанітарного стану агроценозів; 2) упередження надзвичайних ситуацій в агросфері на підставі сучасної системи моніторингу із застосуванням GPS-навігації та розробки регламенту проведення захисних заходів; 3) прогнозування розвитку небезпечних шкідників зернових культур; 4) прогнозування недоборів урожаїв та визначення економічної доцільності хімічного захисту посівів.