РОЛЬ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ В РАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ - Тихенко , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
На виробництво сільськогосподарської продукції в світі припадає майже чверть загальних викидів парникових газів у всьому світі. Це пояснюється як способом виробництва сільськогосподарської продукції, так і зміною землекористування, яку вони викликають. Сільськогосподарські викиди можна зменшити, якщо змінити методи виробництва, а саме сприяти точнішому використанню добрив, поліпшити управління пасовищами та гноєм і продуктивністю сільськогосподарських тварин, проводити заліснення територій тими видами, що відповідають місцевим екологічним системам та мають значний потенціал для уловлювання та зберігання вуглецю [1, 2].