ОСОБЛИВОСТІ ОБМІНУ КИСНЮ ПРИ ФІЗИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Труфен , Людмила (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Актуальність теми. На сьогоднішній сучасний день м’язова діяльність у житті будь-якої людини являється сильним стимулятором для формування різноманітних змін в організмі як на рівні клітин, так і на рівні тканин, органів та систем органів. У першу чергу дані зміни стосуються біохмічного складу та обміну речовин, що являються фундаментом життєдіяльності та відіграють важливу роль в адаптаційних процесах до фізичних навантажень різної інтенсивності.