АНАЛІЗ ПЕРЕНОСНИХ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИХ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННИХ ПРИЛАДІВ РОЗВІДКИ ЗБРОЙНИХ СИЛ КРАЇН НАТО ТА РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ - Лупаленко , Олег (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
У статті розглянуто основні зразки переносних багатофункціональних оптико-електронних приладів розвідки, що перебувають на озброєнні підрозділів збройних сил країн НАТО та Російської Федерації або знаходяться на стадії проведення військових випробувань. Розкривається призначення сучасних переносних оптико-електронних засобах розвідки, технології, які застосовуються, принцип дії та їх поділ на класи. На основі проведеного аналізу з відкритих джерел наводиться технічна характеристика багатофункціональних оптико-електронних приладів розвідки армій країн НАТО та Російської Федерації.