ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ИДЕАЛ: ТИПОЛОГИК БЕЛГИЛАРИ ВА ИЖТИМОИЙ ОНГДА НАМОЁН БЎЛИШИ - Агзамходжаева, Саида (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Мақолада Шарқ ва Ғарб мамлакатларида ижтимоий-сиёсий идеалнинг типологик белгилари, уларнинг пайдо бўлиш ва ривожланиш босқичлари таҳлил қилиниб, турли даврларда цивилизацияларнинг пайдо бўлиш жараёнида ижтимоий идел ғояларининг шаклланиш йўллари кўрсатиб берилади.