ІНСТИТУЦІОНАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ БЮДЖЕТНИХ РЕСУРСІВ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Дем’янишин , Василь; Сіщук , Марія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
В Україні процес децентралізації влади розпочато 2014 року з прийняттям Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (01.04.2014), законів України «Про співробітництво територіальних громад» (17.06.2014), «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (05.02.2015), відповідних змін до Бюджетного і Податкового кодексів та інших нормативно-правових актів. Інституціональною основою децентралізації слугувала також Європейська хартія місцевого самоврядування, зважаючи на стабільні прагнення України до вступу в Європейський Союз [1].