ОПТИМІЗАЦІЯ ГОДІВЛІ СЛУЖБОВИХ СОБАК РІЗНИХ НАПРЯМКІВ ВИКОРИСТАННЯ НА РІЗНИХ ЕТАПАХ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ В КІНОЛОГІЧНИХ ЦЕНТРАХ УКРАЇНИ - Шевченко , Оксана; Різничук , Ігор; Федяєва , Анна; Гурко , Євгенія; Ткачук , Денис (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
У статті розглянуто різні аспекти харчування собак на різних етапах їхнього життєвого циклу. Проведено оцінку годівлі племінних псів з акцентом на забезпечення їх оптимальними поживними речовинами для підтримки здоров’я та відтворювальної функції. Надано рекомендації щодо харчування щінних сук, враховуючи їхні специфічні потреби під час вагітності. Проведено оцінку годівлі лактуючих сук з метою забезпечення необхідних ресурсів для вироблення молока та підтримки здоров’я. Оцінено способи годівлі цуценят для забезпечення їхнього здорового росту та розвитку. Також досліджено питання забезпечення собак питною водою, підкреслюючи її важливість для загального здоров’я та оптимального функціонування організму. Стаття надає всебічний огляд сучасних підходів до харчування собак та рекомендації для власників і фахівців з годівлі тварин.