ОЦІНКА МАСИ ЦУЦЕНЯТ ПОРОДИ ДОБЕРМАН ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМАТИЧНИХ ЗВАЖУВАНЬ: МЕТОДИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ РІЗНИХ ПЕРІОДІВ РОСТУ - Шевченко , Оксана; Юхно , Віктор; Бондар , Владислава (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Індивідуальний розвиток тварин охоплює різноманітні зміни, що відбуваються протягом їхнього життя, такі як зростання, розрізнення, спеціалізація та інтеграція. Ці зміни відбуваються з різною інтенсивністю у різні періоди. Молоді тварини переважно розвиваються завдяки процесам асиміляції, тоді як у дорослому організмі нові клітини формуються з такою ж частотою, як і розпадаються, а для старих тварин процеси відновлення поступаються процесам розпаду.