РАДІАЦІЙНА ВОДА КІРОВОГРАДЩИНИ - Костів , Андрій; Костів , Микола; Мандзюк , Меліса (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Кіровоградська область, розташована в центральній частині України, має багатий геологічний потенціал, що обумовлює наявність різноманітних мінеральних ресурсів. На жаль, деякі з цих ресурсів, пов’язані з радіоактивними елементами, можуть негативно впливати на навколишнє середовище, зокрема на водні ресурси.