СУЧАСНІ КУЛЬТУРНІ ТРЕНДИ: ВІД ГЕНДЕРНОГО РІЗНОМАНІТТЯ ДО ЦИФРОВИХ УТОПІЙ - Панасюк , Марія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Сучасний світ переживає глибокі зміни, які впливають на всі аспекти суспільного життя. Серед численних культурних трендів можна виділити п’ять ключових, які відображаються у філософії, політиці, економіці та науці. Це різноманіття гендерів і трансгуманізм, багатополярний світ, неолібералізм і пізній капіталізм, неолібералізація університету і комерціалізація знання, а також прекарізація креативної праці. Дослідження цих тенденцій допомагає зрозуміти, як сучасні зміни формують наше суспільство і які виклики та можливості вони приносять.