МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ МОВЛЕННЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Недялкова , Валентина; Ілясов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
У статті висвітлено питання методики розвитку мовлення учнів початкової школи. Автори розглядають процес становлення культури мовлення молодших школярів, його основні напрямки, описують методи, які використовуються для формування мовленнєвої культури молодших школярів, підкреслюють, що для ефективного розвитку мовлення учнів початкової школи доцільним є використання системи вправ, яка б ґрунтувалася на трьох етапах розвитку мовленнєвої культури, а саме: первинно-ознайомлювальному, репродуктивно-діяльнісному і комунікативно-творчому.