ДОВГОЖДАННА ВАГІТНІСТЬ ТА ВІЙНА: РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ - Прижбило , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Актуальність теми. Війна – особливо небезпечна ситуація, яка нищівним чином впливає на будь-яку людину з психологічної точки зору незважаючи на місце перебування самої особистості – чи у зоні бойових дій, чи у тилу. Надзвичайно уразливою когортою населення під час війни являються вагітні, роділлі та породіллі, у зв’язку з чим різноманітні ускладнення перебігу вагітності, ризик розвитку передчасних пологів та післяпологових патологій займають чільне місце у сфері охорони здоров’я в умовах воєнного часу, що на даний час актуально та потребує удосконалення тактики ведення вагітності, пологів та післяпологового періоду.