ЩОДО ПИТАННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ СОБАК-ПОВОДИРІВ В УКРАЇНІ - Луц , Дмитро; Куляк , Руслан (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Виходячи зі ст. 1 Закону України «Про транспорт», транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва і покликаний задовольняти потреби населення та суспільного виробництва в перевезеннях [1]. Станом на вересень 2023 року в Україні налічувалося близько 3 мільйонів осіб з інвалідністю [2]. Отже, актуалізується питання реалізації права на перевезення особами з інвалідністю.