ВПЛИВ ВОЛОГОСТІ ПОВІТРЯ НА ДАЛЬНІСТЬ ВИЯВЛЕННЯ ЦІЛЕЙ, ЩО АТАКУЮТЬ ОБ’ЄКТИ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ - Азаренко , Олена; Гончаренко , Юлія; Дівізінюк , Михайло; Землянський , Олександр; Фаррахов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Розглядаються функціональні залежності впливу вологості повітря на дальність виявлення цілей, що атакують об’єкти критичної інфраструктури України, що охороняються. Спочатку розглянуто математичні закономірності процесу радіолокаційного виявлення цілей. Потім описані коефіцієнти згасання електромагнітних хвиль у приземних шарах атмосфери. Після цього показано вплив величини відносної вологості приземних шарів атмосфери на дальність виявлення малої повітряної цілі.