ВПЛИВ НОРМИ ВИСІВУ НА ВРОЖАЙНІСТЬ ПШЕНИЦІ ТУРАНСЬКОЇ (TRITICUM TURANICUM JAKUBZ.) В СТЕПУ УКРАЇНИ - Бутенко , Олександр; Бондарева , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Triticum turanicum Jakubz. (T. turgidum subsp. turanicum (Jakubz.) – вид генетично близький до пшениці твердої, відомий як «туранська» пшениця [4]. Через великий вміст клітковини, магнію і селену харчові волокна зерна пшениці туранської мають позитивний вплив на здоров’я людей [3; 7].