ВПЛИВ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА РОЗВИТОК МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ ТА ІНДУСТРІЇ: МОЖЛИВОСТІ ТА ВИКЛИКИ - Данилюк , Микола (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Швидка еволюція інформаційних технологій (ІТ) радикально змінює різні галузі людської діяльності і музичне мистецтво не є винятком. ІТ складаються з апаратних пристроїв, програмного забезпечення, мережевої інфраструктури та інших цифрових інструментів, які підтримують процеси обробки, зберігання та обміну даними, відіграючи незамінну роль у всіх аспектах сучасного життя [1]. У контексті музичної освіти цифрові платформи, інтерактивні інструменти та штучний інтелект (ШІ) трансформують традиційні методи навчання, роблячи їх більш доступними та персоналізованими. У музичній індустрії ІТ сприяють розвитку нових форм творчості, виробництва та дистрибуції музики, що значно розширює можливості для музикантів і продюсерів. Проте ці інновації також породжують нові виклики, зокрема у сфері захисту інтелектуальної власності, забезпечення етичного використання ШІ та збереження культурної спадщини.