МЕЖІ КОМПЕТЕНЦІЇ ЕКСПЕРТА ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ СУДОВО-БУХГАЛТЕРСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ - Гавриленко , Наталія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Необхідність у судово-бухгалтерській експертизі виникає при розслідуванні та судовому розгляді справ, коли виникає потреба проаналізувати дані про фінансово-господарські операції, відображені у бухгалтерському обліку. У процесі розслідування злочинів, наприклад у сфері економічної діяльності, слідчому чи суду необхідно перевірити чимало фінансово-господарських операцій та різних економічних показників, які містяться у бухгалтерських документах. І, як наслідок, під час встановлення обставин скоєння злочинів цієї категорії справ виникає у проведенні складних розрахунків, що, безсумнівно, вимагає глибоких економічних знань.