ІННОВАЦІЇ ТА SMART-ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Квас , Віктор; Олешко , Анна; Будякова , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Глобальні екологічні та продовольчі проблеми людства в реаліях сьогодення негативно впливають як на високорозвинені економіки, так і на економіки країн, що розвиваються. Нестача продовольства через зростання чисельності населення, вичерпання корисних копалин, мінеральних, сировинних та енергетичних ресурсів, забруднення навколишнього середовища, поширення Industry 4.0 та smart-технологій, зростання споживання й поширення ідеології консюмеризму вимагають пошуку механізмів підтримки балансу між споживанням обмежених ресурсів і накопиченням відходів, що завдають екологічної шкоди навколишньому середовищу та населенню планети [1, с. 65].