ОСВІТА – ВАЖЛИВИЙ ФАКТОР РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ - Лавриненко , Лариса (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Сьогодні якість і доступність освіти є ключовим фактором конкурентоспроможності країни та успішності її розвитку в умовах індустріальної революції, що розгортається у всьому світі. Людський капітал є основним чинником успішного розвитку [1]. Сучасний етап світового розвитку визначається процесами Четвертої промислової революції, що стрімко розвиваються, в якій все більше посилюється роль людського капіталу. Найважливішою складовою людського капіталу є освіта, її доступність та якість.