СТАНОВЛЕННЯ ЕКОНОМЕТРИКИ ЯК ЕКОНОМІЧНОЇ НАУКИ - Ставицький , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Лише за останні кілька років історія економетрики стала загальноприйнятою галуззю досліджень із власними науковцями та дослідниками. Проте перші письмові спогади про економетрику з’явилися ще в 1950-х роках, коли було проведено огляд перших 20 років економетричної роботи та проведено огляд раннього економетричного аналізу споживчого попиту. Внески в наступні роки були рідкісними, з історичними звітами, які надавали корисні орієнтири.