ПРОБЛЕМА РОЗВИТКУ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ СУДНОВОДІЇВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ КОМУНІКАЦІЇ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ - Хроленко , Олена; Русавська , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Дана робота присвячена проблемі розвитку готовності майбутніх судноводіїв до професійної комунікації англійською мовою в усній та письмовій формах. Передусім слід зазначити, що професійна комунікація англійською мовою є ключовою складовою підготовки майбутніх судноводіїв, оскільки морська галузь вимагає використання єдиної мови для ефективного спілкування між всіма учасниками судноплавства. Англійська мова визнана міжнародною мовою для морської комунікації відповідно до вимог Міжнародної морської організації (IMO) та Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (STCW) [5].