ВИКОРИСТАННЯ АРГІНІНУ В МЕДИЦИНІ ТА СПОРТИВНОМУ ХАРЧУВАННІ - Нікуліна , Марія; Пилипенко , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Аргінін – це амінокислота, яка грає важливу роль в організмі людини, тому що бере участь у багатьох біохімічних процесах. У спортивному харчуванні аргінін використовується як добавка для підвищення витривалості та поліпшення результатів тренувань, оскільки він сприяє розширенню судин і покращенню кровотоку. У медицині аргінін застосовується для лікування різних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання, еректильна дисфункція, хронічна втома та інші патології.