АКТУАЛЬНІСТЬ ПОШУКУ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ МЕТОДИКИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ХВОРИХ НА ОБЛІТЕРУЮЧИЙ АТЕРОСКЛЕРОЗ АРТЕРІЙ НИЖНІХ КІНЦІВОК - Баляба , Михайло; Терентьева , Наталя (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
В умовах значного розповсюдження захворюваності населення України, та світу в цілому, на мультифокальний атеросклероз та атеросклероз артерій нижніх кінцівок, наявна велика проблема невідповідності можливостей реконструктивних та шунтуючих втручань і післяопераційної реабілітації хворих. На фоні розвитку судинних методик, технічного та медикаментозного забезпечення лікування хворих, ситуація із реабілітацією пацієнтів залишається на початкових етапах, оскільки набула реального розвитку лише протягом перших двох декад двадцять першого сторіччя. І сьогодні, в умовах великої кількості постраждалих пацієнтів, реабілітація хворих в Україні набуває ознак пришвидшення через впровадження апробованих закордонних методик, розвиток існуючих та пошук нових дієвих способів і засобів реабілітації.