ОРГАНИ ПРОКУРАТУРИ МІЖВОЄННОЇ ПОЛЬЩІ: ВИЯВЛЕННЯ ТА ПРИПИНЕННЯ ЗЛОВЖИВАНЬ ТА ПОРУШЕНЬ У ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІЙ СФЕРІ - Костишин , Ярослав; Козицький , Андрій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Особливості слідчих та судових процесів у міжвоєнній Польщі склалися під впливом багатовікової правової традиції. Рецепція, адаптація та впровадження нових норм скаладали довготривалий і багатогранний процес, який необхідно хоча б побіжно освітити. Тому розпочати статтю слід з короткого аналізу ситуації у правовому полі, що склалася за роки державності (та бездержавності) на польських землях.