ІНВЕСТИЦІЇ В ЗЕМЛЮ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Герасимчук , Василь (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Реалізуючи конституційні повноваження, в умовах повномасштабної російської військової агресії Президентом України було видано указ «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року №64/2022, затверджений того ж дня Верховною Радою України. Війна стала випробуванням для кожного суб’єкта економіки. Платоспроможність українців різко знизилась. Причинами стали: перше – скорочення працівників, неоплачувані відпустки та зниження зарплат; друге – ріст цін.