ЗАГРОЗИ ФІНАНСОВІЙ БЕЗПЕЦІ ДЕРЖАВИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Ситник , Наталя; Сойко , Олег (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Актуальність. Сучасні фінансові системи піддаються впливу численних ризиків, таких як кіберзагрози, зміни в міжнародній політиці, економічні кризи та зміни клімату. Введення воєнного стану значно посилило теперішні виклики для фінансової безпеки України. Військова агресія спричинила глибокі економічні зміни: зростання витрат на оборону, посилення тиску на бюджет та потребу у зміцненні фінансової стійкості країни, що може швидко вплинути на фінансову стабільність держави, викликаючи зниження інвестицій, підвищення безробіття та соціальну напругу. Розуміння цих загроз і розробка стратегій для їх мінімізації є критично важливими для забезпечення фінансової безпеки, ,економічної стабільності та захисту національних інтересів у сучасному суспільстві.