СПЕЦИФІКА КОМПЛЕКСНОГО АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО СТАНУ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Рубежанська , Вікторія; Гречко , Димитріан (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Розширення прав підприємств у області фінансово-економічної діяльності та відповідальності за її результативність значно підвищило роль своєчасного і якісного комплексного аналізу фінансового стану підприємств. Систематичний аналіз фінансового стану підприємства дає змогу своєчасно виявляти негативні тенденції в його розвиткові та розробляти заходи щодо їх усунення. Саме цим визначається необхідність і практична значимість комплексного аналізу фінансового стану підприємства. Крім цього аналіз є першим етапом прогнозування, оскільки без аналізу фінансового стану неможливо визначити перспективи розвитку підприємства. Так, для цілей прогнозування аналіз є необхідним етапом оскільки він дозволяє визначити стабільність та тенденції розвитку фінансового стану в цілому, так і окремих фінансових показників. Аналіз фінансового стану підприємства є об’єктивною необхідністю його прогнозування оскільки аналіз є інформаційною базою для проведення точної прогнозної оцінки.