ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ТЕРМОСИФОННОГО ТЕПЛООБМІННИКА - Чалаєв , Джамалутдін; Малащук , Наталія; Грабова , Тетяна; Базєєв , Ростислав (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті представлені результати досліджень експериментального зразка термосифонного рекуперативного теплообмінника, виготовленого зі стандартного повітряного холодильного конденсатора із замкнутим контуром сполучених труб, з’єднаних між собою калачами. Показано, що за своєю теплопередавальною здатністю теплообмінники даної конструкції практично не поступаються традиційним апаратам на теплових трубах.