НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАХИСТУ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ ВІД КІБЕРЗАГРОЗ - Скибицький , Вадим (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Критична інфраструктура (КІ) являє собою комплекс систем, що забезпечують життєдіяльність держави та суспільства. Вона складається з ключових елементів, таких як енергетичні мережі, транспортні системи, водопостачання, фінансові установи та телекомунікаційні мережі, які забезпечують основні потреби людей і функціонування державних інститутів. Однак з розвитком цифрових технологій ці системи стали вразливими до кібернападів, що можуть призвести до серйозних наслідків для національної безпеки, економіки та благополуччя громадян. Втрата або порушення роботи цих об’єктів через кібернапади може призвести до серйозних економічних, соціальних і навіть політичних наслідків.