НАКОПИЧЕННЯ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ У ЗЕРНІ ЗЛАКОВИХ КУЛЬТУР ЗА РІЗНОГО ПЕРІОДУ ВЕГЕТАЦІЇ В УМОВАХ ЗМІНИ КЛІМАТУ - Гусак , Оксана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
На сьогоднішній час зернове господарство України є стратегічною і найбільш ефективною галуззю народного господарства. Зерно і вироблені з нього продукти становлять основу продовольчої безпеки держави. Найпоширенішими зерновими культурами останнім часом в Україні є озима пшениця та ярий ячмінь, ці дві культури займають найбільше посівних площ серед злаків.