ОБЛІКОВИЙ АСПЕКТ БЕЗНАДІЙНОЇ ДЕБІТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ - Шара , Євгенія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Наявність негативних явищ в економіці України, довготривала дія воєнного стану, призводить до не виконання договірних зобов’язань, ризиків неплатоспроможності і як наслідок - виникнення простроченої дебіторської заборгованості, як об’єктивного процесу, при проведенні взаєморозрахунків між сторонами на основі договірних умов. Виникає висока вірогідність виникнення безнадійних та сумнівних боргів, щодо яких є впевненість не повернення їх боржником, що призводить у майбутньому як до фінансових втрат, так і до можливого банкрутства. Виникає необхідність вдосконалення підходів до управління безнадійними та сумнівними боргами.