БІЗНЕС-МОДЕЛЬ МАРКЕТПЛЕЙСУ: ІНСТРУМЕНТ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - Литвин , Андрій; Горинь , Марта (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Сучасні бізнес-моделі постійно еволюціонують, пристосовуючись до нових економічних умов і технологічних змін. Вони охоплюють різні підходи до ведення діяльності, включаючи традиційні роздрібні мережі, електронну комерцію, підписні сервіси та краудсорсингові платформи. Однією з найсучасніших і найдинамічніших форм бізнес-моделей є маркетплейс, який поєднує продавців і покупців на єдиній цифровій платформі.